søndag 10. februar 2008

Lektet og klart?

Fra en passiv høst med venting på vinduer til nytt år med nye vinduer mot verden og 30 gipsplater som lengter etter taket. Vi har fått 7 nye store flotte vinduer som følger dagens standard mht isolasjon og kvalitet. Ny dør til hagesiden står klar og diverse verktøy er på plass.

Så - hvor begynner man? Tipset er å begynne et sted om gangen (som om det går an) så soverrommet er først ut - flott å legge seg i ferdig rom. Ujevnt tak krever ny gips - så da river man det gamle for å finne ut at årsaken til ujevnhetene er et spikerslag som har gitt seg, gipsplater som er spikret opp og lagt etter et fast mønster. Velvel - godt at man ikke prøver seg på å legge plater rett på gammelt rammel. Løsning: doble opp antall lekter så man har på hver 30cm, spikre der opp med 3,5" spiker og rette av - noe som krever utallige runder med rettholdten.

Så hva annet kan man utrette når man kommer oppunder himlingen - bortsett fra å puste inn uante mengder glavastøv?

Jo - kabler - trekkerør. Strøm har vi jo - men hvem tenkte på den digitale revolusjonen i 1970? For ikke å si de digitale revolusjonene. VI gleder oss til resten og legger flexirør i retning stua. TV, nettverk, fiber - nå kan det trekkes om ikke verden blir totalt trådløs (noe som er tvilsomt mht kravene til overføring - sa noen HD video?).

Så kan vi dekke til med plast og nye plater - gipsheis har vi lånt og skrumaskin fra OBS og da sies det at dette skal gå som en drøm - morgendagen vi vise det...

Ingen kommentarer: